Mieszanka paszowa mineralno-witaminowa będąca źródłem β-karotenu oraz specjalnego szczepu żywych kultur drożdży Saccharromyces cerevisias NCYC R404.
Ten unikatowy, wysoce wyselekcjonowany szczep drożdży został starannie dobrany w celu zapewnienia optymalnego funkcjonowania żwacza.
Często występujące ciche ruje, torbiele jajników i ciałka żółtego, wczesne zamieranie zarodków oraz niska skuteczność inseminacji to wyraźne oznaki niedoboru β-karotenu.
Produkt ten dedykowany jest wysokowydajnym krowom mlecznym w pierwszej fazie laktacji oraz w okresie zimowym, w celu uzupełnienia braków β-karotenu. Wysoka zawartość witaminy E oraz selenu pozytywnie wpływają na układ rozrodczy a manifestacja rui staje się wyraźniejsza. Dodatek β-karotenu wpływa korzystnie na regenerację struktury jajników, skrócenie okresu międzywycieleniowego oraz wyraźniejsze demonstrowanie rui, co znacząco zwiększa skuteczność krycia. Wysoki poziom witaminy A przyspiesza dodatkowo dojrzewanie pęcherzyków jajnikowych oraz owulację.Cynk w formie chelatu wzmacnia symptomy rui.
K Biotin Max Liver Karot doskonale nadaje się do stosowania w przypadku problemów z płodnością, w okresie krótkiego dnia świetlnego oraz w okresie laktacji od wcielenia do stwierdzenia następnej ciąży. Poprzez połączenia organiczne – chelaty, produkt ten w pełni pokrywa zapotrzebowanie wysokowydajnych krów mlecznych na składniki mineralne oraz witaminy. Dzięki zastosowaniu K Biotin Max Liver Karot Ultracell uzyskamy wyraźne i intensywne symptomy rui, lepszy indeks unasiennień i wysoką skuteczność unasienniania oraz krótki okres międzywycieleniowy.
K Biotin Max Liver Karot Ultracell należy podawać w ilości 150 g na sztukę na dzień.
węglan wapnia, chlorek sodu, fosforan jednowapniowy, tlenek magnezu, poekstrakcyjna śruta rzepakowa, tłuszcz roślinny rzepakowy.
MIESZANKI PIERWIASTKÓW ŚLADOWYCH 1 KG:
SKŁADNIKI ANALITYCZNE | |
---|---|
Wapń | 140 g |
Fosfor | 60 g |
Sód | 100 g |
Magnez | 55 g |
DODATKI ANALITYCZNE W 1 KG | |
---|---|
witamina A | 1 000 000 j.m. |
witamina D3 | 150 000 j.m. |
witamina E | 6 000 mg |
witamina B1 | 240 mg |
witamina B2 | 120 mg |
witamina B6 | 120 mg |
witamina B12 | 900 mg |
Ca-D-pantotenian | 270 mg |
niacyna | 10 000 mg |
biotyna | 204 000 mcg |
kwas foliowy | 16 mg |
Duża konkurencyjność na rynku produkcji zwierzęcej wymaga od hodowców coraz większego profesjonalizmu i uzyskiwania wysokich efektów ekonomicznych podejmowanych działań i decyzji. Jednak produkty oferowane na rynku zapewniają wyłącznie standardowe wyniki.