Mieszanka pasowa uzupełniająca będąca źródłem mannano– i fruktooligosacharydów
Gold-MOS to skoncentrowane źródło mannanooligosacharydów (MOS) i fruktooligosacharydów (FOS) pochodzących z fermentacji ścian komórkowych drożdży Saccharomyces cerevisiae, wzbogacone o inulinę i β-glukany.
Ten wyjątkowy produkt wspiera utrzymanie optymalnej równowagi mikroflory w przewodzie pokarmowym zwierząt.
Zawarte w Gold-MOS β-glukany, MOS, inulina oraz FOS, korzystnie wpływają na procesy trawienia, stabilizując kwasowość treści żwacza i zapobiegając kwasicy, co z kolei zwiększa wydajność mleczną.
Dodatkowo, Gold-MOS stosowany w żywieniu wspomaga naturalne mechanizmy obronne organizmu, będąc pożywką dla bakterii symbiotycznych, wspomagających walkę z toksynami oraz bakteriami chorobotwórczymi, które mogą występować w paszach.
Drożdże, ekstrakt z fermentacji drożdży, poddane fermentacji nasiona soi, wywar gorzelniany zbożowy fermentowany.
50-100 g na sztukę/dzień
SKŁADNIKI ANALITYCZNE W 1 KG | |
---|---|
popiół surowy | 35 g |
białko surowe | 380 g |
tłuszcz surowy | 57 g |
włókno surowe | 90 g |
energia brutto | 19 MJ |
lizyna | 8 g |
metionina | 4 g |
wapń | 0,57 g |
sód | 1,3 g |
fosfor | 5,5 g |
magnez | 1,5 g |
Wzrost wykorzystania składników pokarmowych dawki o ok. 10%
Zwiększenie produkcji lotnych kwasów tłuszczowych w żwaczu o ok. 10%
Zwiększenie produkcji mlecznej o ok. 5%
Pozytywny wpływ na odporność immunologiczną organizmu
Zahamowanie rozwoju bakterii z grupy Clostridium oraz patogennych form E. Coli
Korzystny wpływ na symbiotyczną mikroflorę przewodu pokarmowego
Duża konkurencyjność na rynku produkcji zwierzęcej wymaga od hodowców coraz większego profesjonalizmu i uzyskiwania wysokich efektów ekonomicznych podejmowanych działań i decyzji. Jednak produkty oferowane na rynku zapewniają wyłącznie standardowe wyniki.