search
 

Nutrivit Liquid

waga: 20.00 kg

Oferowany produkt Nutrivit Liquid to opatentowana receptura kwasów krótkołańcuchowych i średniołańcuchowych w formie chemicznego połączenia glicerolu z każdym kwasem.

Dzięki chemicznej reakcji otrzymujemy:

  1. Monoglicerol kwasu masłowego (butyric)
    Kwas ten wykazuje silne działanie przeciwbakteryjne oraz istotne paliwo do rozwoju kosmków nabłonka jelitowego. Wzrost ten jest bardzo istotny, gdyż prawie o 30% zwiększamy powierzchnię wchłaniania składników odżywczych. Dzięki Nutrivit L zapewniamy więc zdrowie zwierząt i szybszy wzrost.

  2. Monoglicerol kwasu propionowego
    Bardzo silne działanie hamujące rozwój bakterii G + i G -

  3. Monoglicerol kwasu kaprylowego (C 8)
    Selektywne działanie na patogenne bakterie G + i G-. Monoglicerolkwau kaprylowego wykazuje od 10 do 20 razy większe działanie od czystego kwasu średniołańcuchowego kaprylowego (C 8). Różnica w działaniu przeciwbakteryjnym wynika z połączenia chemicznego z glicerolem (postać mono). Dwuglicerydy i trójglicerydy nie wykazują właściwości przeciwbakteryjnych. Monogliceryd kwasu kaprylowego zawarty w Nutrivit L zapewnia szybsze unieszkodliwianie patogenów i przywracanie zdrowia zwierząt.

  4. Monogliceryd kwasu kaprynowego (C 10)
    To kolejny składnik mocnego produktu Nutrivit L.
    Selektywne działanie na patogenne bakterie G + i G-. W połączeniu z monoglicerydem kwasu kaprylowego wykazują synergiczne działanie przeciwbakteryjne wobec bakterii G + i G –(salmonella, E.Coli). Monoglicerolkwau kaprynowego wykazuje od 10 do 20 razy większe działanie od czystego kwasu średniołańcuchowego kaprynowego (C 10)

 

Zalety działania Nutrivit L:

  • działa na patogeny w jelicie cienkim - skuteczność od 10 do 20 razy większa efektywność od kwasów analogicznych średniołańcuchowych;
  • działa w jelicie cienkim poprzez rozpuszczanie lipidów i fosfolipidów w powłoce patogenu, powodując tym samym jej rozpad;
  • uwalniany w komórce bakteryjnej rozpoznany wcześniej jako atrakcyjne źródło energii;
  • kwasy zawarte w Nutrivit L nie ulegają dysocjacji w żołądku czy początkowym odcinku jelita, tak jak kwasy krótkołańcuchowe. Potrzebna jest ich mała ilość żeby zadziałały w jelicie cienkim, natomiast kwasów krótkołańcuchowych (np. mrówkowy, propionowy) trzeba podać o wiele więcej, co nie jest uzasadnione ekonomicznie;
  • nie powoduje obniżenia populacji odpowiedzialnej za zdrowie zwierząt - eubiozę- lactabacillus;
  • bez zapachu, nie powoduje korozji ani obniżenia pobierania paszy;
  • większa skuteczność od kwasów krótkołańcuchowych czy otoczkowanych matrycą tłuszczową;
  • dodatkowa pula energii dla zwierząt - nie jest wydatkowana energia na trawienie formy monoglicerolowej.

Monoglicerydy kwasów:

  • działają aktywnie w zakresie pH od 1 do 7;
  • wnikają do komórki bakteryjnej;
  • niezawodnie niszczą właściwości chorobotwórcze bakterii;
  • działają 10 razy skuteczniej przeciwko Salmonelli i 100 razy skuteczniej przeciwko Clostridium (beztlenowce) w stosunku do kwasów organicznych.

Dawkowanie do wody Nutrivit L:

  • 1 kg na 1000 l profilaktycznie - w systemie ciągłym w obiektach problematycznych (kiedy wiemy, że zawsze się tu “coś” się dzieje);
  • 1 kg na 1000 l w okresach przejściowych: przejście z paszy, zaobserwowanie lekkiej biegunki;
  • 2 kg/1000 l i przetrzymania ok 3-5 dni i powolne zejście do 1 kg/1000 w przypadku wystąpienia bakterii beztlenowej i wystąpienia luźnego kału.
Nutrivit Liquid
local_shipping
Kurier: 20,00 pln przy wadze paczki 25.00 kg
* Koszt dostawy w zależności od wartości zamówienia
630,00
630,00zl

VERGAB

Duża konkurencyjność na rynku produkcji zwierzęcej wymaga od hodowców coraz większego profesjonalizmu i uzyskiwania wysokich efektów ekonomicznych podejmowanych działań i decyzji. Jednak produkty oferowane na rynku zapewniają wyłącznie standardowe wyniki.

  • Bez GMO
  • Rzetelna firma

Katalog produktów

Informacje

Kontakt

Korzystając z naszej przeglądarki wyrażają Państwo zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Używamy ich do celów statystycznych. W programie służącym do obsługi stron internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Rozumiem