Start Liver

Start Liver jest specjalistycznym i innowacyjnym produktem dla krów mlecznych na okres przed i powycieleniowy, zapobiegającym występowaniu ketozy. Poprawia jakość i wydajność mleka w okresie pierwszych
3 miesięcy laktacji.

Start Liver zawiera w swoim składzie Xtract®, opatentowaną recepturę olejków eterycznych produkcji szwajcarskiej firmy Pancosma, które zwiększają dzienną wydajność mleczną oraz obniżają obciążenie wątroby.

Dzięki zastosowaniu chronionej niacyny i karnityny, Vergab Start Liver kompleksowo zapobiega występowaniu ketozy poprzez zmniejszenie ilości ciał ketonowych i podniesienie poziomu glukozy we krwi. Źródło chronionej metioniny oraz choliny zapewnia optymalny bilans aminokwasowy oraz poprawia pracę wątroby poprzez zwiększenie wydajności metabolizmu tłuszczów.

Start Liver jest skutecznym narzędziem dla hodowców krów mlecznych, którzy chcą zapobiegać ketozie u swoich zwierząt oraz poprawić jakość i wydajność mleka. Dzięki zastosowaniu Start Liver, hodowcy mogą zwiększyć wydajność mleka u swoich krów i poprawić kondycję zwierząt, co wpływa korzystnie na cały proces hodowli krów mlecznych.

Zaleca się stosowanie produktu przez 3 tygodnie przed wycieleniem oraz przez pierwsze 5 tygodni laktacji, aby osiągnąć najlepsze efekty.

SKŁAD:

  • Xtract6965 opatentowana receptura otoczkowanych olejków eterycznych produkcji szwajcarskiej firmy Pancosma, otoczkowana metionina, otoczkowana cholina, otoczkowana karnityna, otoczkowana niacyna oraz witamina E
  • Substancje aromatyzujące i olejki eteryczne: Eugenol i Aldehyd cynamonowy
  • Spoiwa, środki zapobiegające zbrylaniu i koagulanty: Sepiolit E562 (min. 4,16 g), Klinoptylolit pochodzenia osadowego (min. 2 g)

 

DAWKOWANIE:

50 g/na sztukę/dzień

SKŁADNIKI POKARMOWE W 1 KG
białko surowe 25,9 g
oleje i tłuszcze surowe 159 g
popiół surowy 128,76 g

 

WITAMINY W 1 KG
chlorek choliny 418 g
karnityna 0,8 g
niacyna 2,4 g
witamina E 0,8 g
AMINOKWASY I ICH SOLE
DL-metionina czysta technicznie 4,8 g

Mycofeed
UltraSorb Ruminant

Może cię zainteresować